Αντιγόνη Κουκά

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην πόλη της Χαλκίδας.

Το 1989 εισήχθη στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία αποφοίτησε το 1993 με βαθμό πτυχίου «λίαν καλώς».

Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών της, συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εrasmus και φοίτησε για ένα εξάμηνο στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης Ισπανίας, παρακολουθώντας μαζί με φοιτητές από πολλές χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης μαθήματα Ευρωπαϊκού Δικαίου.

Μετά την αποφοίτησή της από τη Νομική Σχολή Αθηνών έγινε δεκτή από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Φράϊμπουργκ της Γερμανίας, ως μεταπτυχιακή φοιτήτρια, με αντικείμενο εξειδίκευσης το Εμπορικό Δίκαιο

Το 1995 της απονεμήθηκε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Φράϊμπουργκ της Γερμανίας ο μεταπτυχιακός τίτλος  LL.M.

Διορίσθηκε δικηγόρος τον Αύγουστο του 1995, στο Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκίδας και έκτοτε ασκεί συνεχόμενα μαχόμενη δικηγορία με ενασχόληση σε όλους τους κλάδους δικαίου.

Προήχθη σε δικηγόρο παρ’ Εφέταις στις 26-5-2000.

Προήχθη σε δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω στις 9-9-2005.

Είναι νομικός σύμβουλος Εμπορικών Εταιριών και Τραπεζικών Ιδρυμάτων από το 1998 μέχρι σήμερα.

Είναι νομικός σύμβουλος του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ και στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής γνωμοδοτεί και ασχολείται με την επίλυση ζητήμάτων και προβλημάτων επιχειρήσεων και επαγγελματιών.

Έχει καταρτισθεί, συμμετέχοντας σε σεμινάρια, για τη συμμόρφωση επιχειρήσεων και επαγγελματιών στον Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων.

Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στο δίκαιο των συμβάσεων, το τραπεζικό δίκαιο και αυτό της αναγκαστικής εκτέλεσης. Επίσης  έχει εμπειρία σε θέματα τουριστικής νομοθεσίας.

Γνωρίζει πολύ καλά τρεις γλώσσες: Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά

Κατανοεί επίσης της Ολλανδική Γλώσσα

Είναι έγγαμη και έχει δύο παιδιά.